Отмениха премиера на филм на Лиъм Нийсън. Актьорът: Не съм расист

top9

Филмът „Студено отмъщение“ бе прожектиран в Ню Йорк, но без червен килим, фотографи и журналисти

Отмениха официалната премиера на най-новия филм с участието на Лиъм Нийсън. Събитието в Ню Йорк протече без червен килим, снимки, интервюта и журналисти. За възникналата промяна съобщиха едва няколко часа преди началото на премиерата. Филмът „Студено отмъщение“ все пак беше прожектиран, съобщи Sky News.

Причината е избухналата вълна от недоволство след изявление на актьора в интервю за в. „Индипендънт“, че искал да убие „чернокожо копеле“, след като научил, че негова приятелка била изнасилена от чернокож.

Вълна от възмущение след интервю на Лиъм Нийсън

По-късно звездата от „Твърде лично“ се извини за реакцията си и увери, че не е расист.

„Никога не бях изпитвал нужда да се освободя от задръжките си“, заяви 66-годишният актьор в предаването „Добро утро, Америка“ по телевизия Ей Би Си.

„Ако тя ми бе казала, че нейният насилник е ирландец, шотландец, англичанин или литовец, щях да изпитам същото. Изнасилването бе преди 40 години. Обикалях с палка в ръка квартали на чернокожи, надявайки се да бъда нападнат“, разказа още актьорът.

Нийсън призна, че навремето направил 4-5 подобни обиколки.

Той бе интервюиран, докато промотираше филма „Студено отмъщение“, в който героят му търси възмездие за убийството на сина си. Лиъм нарече реакцията си „ужасна“ и обясни, че за него това било урок за „първичната необходимост“ от отмъщение.