Наглост: Крадци обират вила в Казанлък 104 пъти

top5

Потърпевшите са подавали многократно жалби за грабежите, но те не спират

Крадци обират вила 104 пъти. Толкова посегателства е изброил собственик на имот във вилната зона на Казанлък, откакто го е купил през 1964 г. Последният път е разбита дори стена, през която крадците влезли и преобърнали всичко в къщата, разказва NOVA.

Дядо Иван и съседите му отказват да застанат с лицата си пред камерата заради страх от саморазправа от нападателите. „Това вече е наглост.

Ако няма законови мерки, ние като граждани ще трябва да вземем някакви, за да може това да спре“,

казва съсед на дядо Иван.

Потърпевшите са подавали многократно жалби за грабежите, но те не спират. „Взеха мерки от полицията, дори хванаха хора през 1994-1995 г., съдиха ги, ама нищо не направиха“, казва дядо Иван.

Набезите на крадци в района са постоянни. Това е причината десетки къщи да бъдат изоставени от собствениците си, а други се замислят да се въоръжават. „Но с този закон, че кражба под 100 лв. не е кражба… Ако аз стана крадец, всеки ден да влизам в чужда къща и да вземам някаква вещ под 100 лева, няма да бъда наказан.

Явно, че тези които влизат и крадат, познават закона.

Ще продължават да изнасилват възрастни жени, да обират старци, да обират къщи и т.н.“, казва един от потърпевшите.

От полицията потвърдиха, че има периоди, в които има много жалби за разбити вили. Районът „Старите лозя“ е изключително голям, с черни пътища, но въпреки това полицейски коли патрулират там.