БНТ пуска филм за Клаудия Кардинале

picture5

Документалният филм „Клаудия Кардинале. 152 живота“ ще излъчи БНТ1 днес в предаването „В кадър“ от 18,30 часа. След 152 роли на екрана Кардинале за първи път играе себе си във филма на режисьора Борис Десподов „Имало едно време един уестърн“.

Неговата премиера през октомври бе повод за поредното посещение в страната ни на едно от най-големите имена на световното кино. А камерите на националната ни телевизия запечатаха гостуването на голямата италианска звезда.

„Когато започнах да снимам, аз и много други актриси бяхме щастливи като принцеси от един омагьосан свят, над който нямахме власт. По мое време се търсеха актьори, сега актьорите си търсят филми, но това има и добра страна“, споделя знаменитата киноактриса пред БНТ. За зрителите на обществената медия тя разказва за себе си, за киното, за киното в себе си и за драматичните събития, свързани с бежанската вълна.

„Срещите с подобни хора са благословия“, споделя сценаристът на документалната лента Анна Ангелова. Оператори са Борислав Георгиев и Недялко Данов, режисьор – Николай Василев, а продуцент – Петя Тетевенска.